
Het malen is ook een aspect in het koffietraject dat nauw luistert: iets te grof gemalen en er gaat veel van de smaak verloren. Enkele microns meer of minder maken al het verschil.
De gepatenteerde Fioresso capsule is ontwikkeld om alle kostbare aroma’s te behouden en een optimale extractie van de koffie te verkrijgen. Iedere capsule bevat 6,5 gram pure koffie met behoud van de hoogste kwaliteit.
Een capsule van hoge kwaliteit gaat samen met een superieur extractieproces: het gepatenteerde Dynamische Injectiesysteem. Tijdens de eerste stap van het proces prikken 18 naalden gaatjes in het dekseltje. Deze gaatjes laten een klein beetje water door om de aroma’s in de capsule vrij te maken. Vervolgens wordt de druk verhoogd waardoor de tweede set naalden in de bodem van de capsule wordt geprikt en de perfecte caffè wordt gezet.
Als u de watertank verwijderd ziet u een metalen plaatje met daarop een 5-cijferig nummer. Dat nummer is uw machinenummer.