Caffè

Koffie zonder compromissen

Met de hand geplukte koffie, Single Origin en zonder toevoegingen, van de beste koffieplantages van de wereld. Gebrand en gemalen tot in perfectie. Verpakt in capsules die alle aroma’s behouden.

Meer info
De perfecte koffie van de beste koffiebonen De reis

De perfecte koffie van de beste koffiebonen

De koffie-experts van Fioresso reizen over de hele wereld om de beste koffie te vinden. Koffie die wordt geproduceerd door boeren met hart voor hun product. Alle Fioresso koffie is Single Origin. Dat betekent dat de koffie uit een specifiek gebied komt om steeds dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen. We gebruiken uitsluitend 100% Arabica bonen zonder enige toevoeging. Het resultaat: een pure, intense caffè.

Met de hand geplukt & gewassen De reis

Met de hand geplukt & gewassen

De bonen zijn met de hand geplukt, waardoor alleen de beste bonen worden geselecteerd. Daarna wordt de oogst eveneens met de hand gewassen en gedroogd.

Op traditionele wijze tot in perfectie gebrand De reis

Op traditionele wijze tot in perfectie gebrand

De koffiebonen worden, in kleine hoeveelheden, met zorg gebrand. Dat gebeurt volgens traditionele methoden waarmee het volle aroma wordt ontwikkeld. Geen melanges, we gebruiken per koffietype slechts één soort arabica bonen van hoge kwaliteit.

Met precisie gemalen De reis

Met precisie gemalen

Het malen is ook een aspect in het koffietraject dat nauw luistert: iets te grof gemalen en er gaat veel van de smaak verloren. Enkele microns meer of minder maken al het verschil.

Het vangen van de aroma’s De capsule

Het vangen van de aroma’s

De gepatenteerde Fioresso capsule is ontwikkeld om alle kostbare aroma’s te behouden en een optimale extractie van de koffie te verkrijgen. Iedere capsule bevat 6,5 gram pure koffie met behoud van de hoogste kwaliteit.

Superieure extractie-technologie

Superieure extractie-technologie

Een capsule van hoge kwaliteit gaat samen met een superieur extractieproces: het gepatenteerde Dynamische Injectiesysteem. Tijdens de eerste stap van het proces prikken 18 naalden gaatjes in het dekseltje. Deze gaatjes laten een klein beetje water door om de aroma’s in de capsule vrij te maken. Vervolgens wordt de druk verhoogd waardoor de tweede set naalden in de bodem van de capsule wordt geprikt en de perfecte caffè wordt gezet.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk

De Fioresso capsules en de dekseltjes zijn gemaakt van 100% recyclebaar polypropylene. Ze kunnen met het huishoudelijk afval worden weggegooid. Dure recycling, zoals bij aluminium capsules, of langdurig composteren is niet langer nodig. Ze behoren tot de lichtste die verkrijgbaar zijn en ze kunnen, zonder extra gewicht, tot 18% meer koffie bevatten dan vergelijkbare capsules. Minder gewicht van de verpakking betekent minder afval.

Onze selectie

Kies uw favoriet